Transfery trwają po zmianie aplikacji
Po przyjęciu zadania przez FileOne nie zależy ono już od ekranu postępu. Transfer trwa po przejściu do ekranu głównego systemu lub innej aplikacji. Jeśli nie wybrano opcji „Uruchom w tle”, pierwotne okno postępu pozostaje dostępne po powrocie. Wejście do zadań u góry interfejsu telefonu jest zawsze widoczne i pozwala sprawdzić elementy aktywne oraz nieudane.